Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi al2022 yılı muhasebe ve vergilendirmelerdeki güncellemelerin devreye gireceği bir yıl olacak. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak e-fatura zorunluluğu ne gibi değişiklikleri içerecek? 2022 yılında e-fatura zorunluluğu ile iş hayatı nasıl etkilenecek? E-fatura özellikle şirketlerde neleri değiştirecek? İşte e-fatura geçiş zorunluluğu ve e-fatura hakkında bilinmesi gerekenler! TS Ofis olarak e-faturanın tüm detaylarını sizinle paylaşıyoruz.
Bilindiği gibi finans ve muhasebe alanlarında devlet birtakım yeni düzenlemeler getirdi ve bu düzenlemeler 2022 Temmuz ayı itibariyle devreye girdi. Bu düzenlemelerin en çok konuşulanı ise e-faturaya geçiş zorunluluğu oldu. Vergi hesaplaması ve fatura takibinin resmi olması ve denetlenebilmesi açısından geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya başlanan e-fatura hem kurumları hem de kişileri koruma altına almak adına büyük önem taşıyor. E-fatura ile haksız kazancın önüne geçilmesi hedeflenirken, kağıt ve belge kullanımının da minimize edilmesi planlanıyor. TS Ofis e-faturaya geçiş sürecinde profesyonel desteğiyle sorunsuz hizmet almanızı sağlıyor.
10 milyon TL’den 5 milyon TL’ye düşürülen ciro limiti değişikliği dışında e-fatura uygulamasında birkaç yeniliğe daha gidildi. E-fatura uygulama maddeleri ise şu şekilde sıralanıyor:
2022 yılı içinde zorunlu olarak e-fatura uygulamasına geçen mükelleflerin, Ocak 2023 yılı itibariyle e-defter uygulamasına da geçmeleri zorunlu olacak. Vergi Usul Kanunu 353. Maddesince elektronik belge şeklinde düzenlenmesi gereken e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye, e-SMM, e-MM ve e-bilet belgeleri, kâğıt olarak düzenlenir ve gönderilirse ve hatta kağıt olarak alınırsa özel usulsüzlük cezası uygulanacak.
Nesnelerin interneti (IoT), internetin sunduğu hizmetler ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesi olan endüstri 4.0, bugün pek çok ...
Dijital dönüşüm hayatımızın her alanında hem farklılıklar hem de kolaylıklar getirdi. Özellikle hata payı ve risk oranı yüksek olan muhasebe alanında yaşanan dijital dönü...
Profesyonel yaşamda olduğu kadar gündelik evrak işlerinde de kullandığımız ıslak imza, online belgelerde e-imza olarak kullanılıyor. e-imza Nedir, e-imzanın sahip olduğu...