Bulut Tabanlı Muhasebe Nedir?

En iyi pazaryeri entegrasyonu Jet Stok

Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi al
Bulut Tabanlı Muhasebe Nedir?


   Bulut tabanlı muhasebenin ne olduğuna değinmeden önce bulut teknolojinin ne olduğundan bahsedelim. 

Bulut Teknolojisi Nedir?

   Bu teknoloji harikasının adı sanal alanda bulunan verileri uzaktan görüp erişebilmekten gelir. İşletmeler söz konusu işlerine dair sunmuş oldukları bulut hizmetiyle müşterilerinin tüm verilerini sunucularda saklarlar ve saklanmış olan tüm verilere internetten erişilir. Bu sistem ile birlikte saklanan verilere çalışanlar da ulaşabilir ve uzaktan değişiklik yapabilirler. Bu sistemde iş yükü siber alanda bulunan dev bilgisayar kümesindedir. İşlemler internete bağlanılabilen her yerden yapılabilmektedir. 

   Özetle; bulut teknolojisi veri saklayan ve sunucu - yazılım - ağ sistemi gibi servisleri web üzerinden kullanıma açan, saklanan tüm dosyaları sadece internete bağlı bir cihazdan ve herhangi bir bölgeden yönetmeyi sağlayan sistemdir. Herkese açık, özel veya hibrit sistemlerde yapılabilmektedir.


Bulut Tabanlı Muhasebe Programı: TS Ofis

   Her geçen gün teknolojinin beraberinde getirdiği yeniliklerle birlikte bulut tabanlı sistemler de günümüzde ön plana çıktı. Bulut tabanlı muhasebe sisteminin anlaşılması için öncelikle bu sistemin nitelikleri bilinmelidir. Bulut teknolojisi; cihazların kapasiteleri depolama için yetersiz kaldığında devreye giren bir kurtarıcıdır. Bu sistemler depolama yardımının yanında verilerin kaybolmasını da engeller. Başka bir tarifle yedekleme sistemidir ve internetin olduğu noktalarda kolaylıkla ulaşılabilir. Bu sistem, herhangi bir kurulum gerektirmeyen web tabanlı bir uygulamadır. Bu uygulamalar aracılığı ile işlemler oldukça kolaylaşır ve online dünyada bir depolama alanı kazanılmış olur. Veriler sanal bir makine üzerinde depolanır ve internetin olduğu her yerden ulaşılır.

   Muhasebe alnında artık eski tip defter usulü kayıt modasını kaybetmiştir ve yerini online bulut tabanlı muhasebe programlarına bırakmıştır. Bu programlara dair merak edilenleri bu yazıda işleyeceğiz.


  • Güvenilirlik

   Tüm verilerin sunuculara kaydedildiği bu sistemde güvenlik zafiyeti olup olmayacağı kullanıcılar tarafından merak edilen bir husustur. Gayet normal olarak “Verilerim silinir mi? Hacker saldırısı olur mu?” gibi sorular akla gelmektedir.

   TS Ofis Muhasebe Programı, diğer programların aksine hazır sunucularda değil kendi yazılımcılarımız tarafından hazırlanan sunucularda güvenle tutulmaktadır. Bunun yanı sıra veriler düzenli olarak yedeklenmekte ve güvenliği Microsoft tarafından sağlanmaktadır. Bilgisayarın başına gelen herhangi bir problemde veriler bulut tabanlı ön muhasebe yazılımı ile güvende kalmış oluyor. Ayrıca SSL sertifikası sayesinde tüm veriler sistem ve kullanıcı arasındaki iletişimi şifreli kanal aracılığıyla güvenli bir şekilde sağlıyor.

  • Erişilebilirlik

   Akla takılan diğer bir problem de erişilebilirliktir. TS Ofis internet olan her yerde telefon, tablet, bilgisayar ile kullanılabilir. Firmanızın durumunu istediğiniz zamanda, istediğiniz yerde görebilirken tüm bunlara ek olarak veri girişi yapabilirsiniz. Bunun için e-mail adresi ile şifre yeterlidir.

  • Kullanım Kolaylığı

   TS Ofis Muhasebe Programı, diğer programlara nazaran oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. Kafa karıştırmayan grafikler ve sanal asistan ile kullanıcılarına hızlı ve kolay işlem yapmayı sunar.

   Sisteme girilen her veri hızlı bir şekilde işlenir ve kaydolur. Kullanıcıyı yormayan bir arayüz ilkesiyle işletmelerin bütün kayıtları güvende olur. Hatırlatmalarınız anlık olarak programda gösterilir. İşlemler arası geçiş ve sayfa yenileme işlemi hızlı bir biçimde gerçekleşir.

  • E-Fatura İmkânı

   E-Fatura, elektronik faturalara denir. Maliye sunucuları üzerinden taraflara iletilir. İşletmeler E-Fatura kullanarak hem paradan hem zamandan tasarrufu sağlarlar. Bununla birlikte  E-Fatura kullanabilmek için zorlu teknik altyapılara, herhangi bir donanım kurulum çalışmasına veya donanım satın almaya ihtiyaç yoktur. Bu sistemde işletmelerin müşterileri faturalarını görebilirler ve bulutta saklanan faturalar asla kaybolmaz. Tüm fatura işlemlerini hızlandıran bu harika yeniliğe TS Ofis Muhasebe Programı ile sahip olabilirsiniz. 


Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz

En yeni blog paylaşımlarımız

Yazılımcılar, Kurumlar Vergisi’nin yarısını ödeyebilir!
  • 14 / 2
  • 2022

Yazılımcılar, Kurumlar Ve...

Kurumlar Vergisi, kurumların mali yıl boyunca elde ettikleri kazanç üzerinden alınan vergi anlamına geliyor. Kanunen yazılım sektöründe faaliyet gösteren kişi ve firmalar...

Dijitalleşmenin Maliyet Yönetimine Etkileri
  • 9 / 2
  • 2022

Dijitalleşmenin Maliyet Y...

e-dönüşüm danışmanlığı ile bugün pek çok işletme çok kısa bir süre içerisinde e-faturaya geçebiliyor. Bu dönüşüm yalnızca e-faturayı değil tüm maliyet yönetimi için geçer...

En Başarılı ve Pratik Pazaryeri Entegrasyonları
  • 4 / 2
  • 2022

En Başarılı ve Pratik Paz...

N11’den Trendyol’a, ÇiçekSepeti’nden Gittigidiyor’a, Amazon’dan Hepsiburada’ya kadar birçok ve çeşitli online pazaryeri, artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi...

Jet Stok Pazaryeri Entegrasyonu Detaylı Bilgi