Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alŞirket dediğimizde ilk akla gelen konular arasında, hesap takipleri yer alır aslında. Bildiğiniz gibi, tedarikçi ve müşterilerin hesaplarının toplamları, cari hesap olarak adlandırılır. Bu hesap yöntemi, borç ve alacak şeklinde takip yapmaya imkân sağlarken, elbette ki bir şirket için oldukça önemli bir yere sahiptir. Cari hesap takibi, borç ve alacakların, detaylı bir şekilde incelenmesine imkân tanırken, bunu da farklı yöntemler ile gerçekleştirebilmek mümkün olmaktadır. İşyeri sahiplerinin ya da yeni bir iş kurmak isteyenlerin, cari hesap takibi nasıl yapılır, sorularına yanıt olarak, şunlara yer vermek mümkün olacaktır.
Hesap takibi başlatılmadan önce, bilinmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Elbette ki şirket için gerekli olan raporlar, bu bilgilere bağlı olarak oldukça daha hızlı bir şekilde düzenlenirken, hazırlanması da oldukça kolay olacaktır. Bu takip sırasında kullanılan uygulamanın önemi de oldukça büyüktür. Örnek olarak, olası ihtilaf durumlarında, daha kolay bir şekilde mutakabata ulaşmak için, gerekli olan yöntemlerin tercih edilmesi ana esastır.
Yine, cari hesap takibi başlatılmadan önce, bu işin kim tarafından üstlenileceği de büyük bir öneme sahip oluyor. Bu sorularda, Cari hesap takibi nasıl yapılır başlığı altında cevap bulabilecektir.
Alacakların ve borçların toplandığı hesap takibi, cari hesap olarak adlandırılırken, takibini yaparken de elbette ki bazı özelliklere dikkat etmekte fayda var.
Genel olarak cari hesap defterleri ya da Excel tabloları kullanılsa da elbette ki bunlar oldukça amatör bir uygulama oluyor. Her ne kadar Excel tabloları düzenlendiğinde, açıklayıcı ve net bilgileri girmek kolay olsa da düzenleme işi oldukça uzun zamanlar alabilir. Yine bunun yanı sıra, geçmişe dair olan raporların, alacak ve borçların bu tablolara girilmesinin de ciddi zaman alacağı ortadadır. Bundan kaynaklı olarak, cari hesap takibi nasıl yapılır sorularınızın yanı sıra, cari hesap takibi için hangi araçlar kullanılır sorusu da bir o kadar önemlidir.
Eğer ki, Excel tabloları oluşturulmamış ve cari hesap takibi defterlerinden takip yapılıyorsa, oldukça daha büyük bir işin içindesiniz demektir. Bu da verim açısından hiç mantıklı görünmezken, defteri de 3 ana parça halinde ayırmanız ve alacakları, borçları ve vergi borcu gibi tutarları ayrı ayrı gruplandırmanız gerekmektedir. Bu bilgiler dâhilinde, raporlama yapmanız gerekirken, maalesef bu yöntemler ile raporlama yapmak oldukça imkânsız görünüyor.
Bahsettiğimiz gibi, en kolay cari hesap takibi, tablolama yolu ile olmaktadır. Bu durumda;
En detaylı olarak cari hesap takibi yapmak için, bu konuda uzman bir personel tutmak daha iyi olacaktır. Fakat, pek çok kişi, genel olarak küçük çaplı işletmeler de bu uzmanı bulundurmak konusunda sorunlar yaşamaktadır. Bundan kaynaklı olarak da web tabanlı bir muhasebe programı tedarik ederek, kullanımı konusunda bilgi sahibi olduktan sonra, işlerini düzene koyabilirler.
Web tabanlı muhasebe programları, basit ara yüzü ile tasarlanmaktadır. Elbette ki bu kapsamda pek çok farkı detaylı programda bulunurken, kolay kullanıma sahip bir ara yüzü olmasına dikkat etmenizde fayda var. Böylelikle hem alacakları hem borçları hem de vergi borçlarınızı, bunların yanı sıra özel giderler, şirket içi diğer giderler gibi pek çok farklı bilgiyi daha kısa sürede giriş yaparak, raporlama ve ilişkilendirme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer ki, web tabanlı bir cari hesap takip programı satın almak istiyorsanız, TS Ofis bu hizmeti size sunmaktadır. Bu konu hakkında genel bilgiler bunlar olup, daha detaylı ve net bilgilere ulaşmak için, TS Ofis iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.
Türkiye’de Maliye Bakanlığı’nın koymuş olduğu kurallar doğrultusunda işletmeler, verdikleri hizmet ya da sattıkları mal karşılığında müşterilerine borç tutarı kadar ticar...
Bilindiği üzere internet dünyası sahtekarlık ve tehlike konularında pek çok örnekle dolu. Şirketler, güvenlik kurumları ve de devletler bu konu üzerinde önemli çalışmalar...
2012 senesinin Haziran ayında Resmi Gazete’de yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliğine dair personel istihdamını z...