Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi ale-dönüşüm danışmanlığı ile bugün pek çok işletme çok kısa bir süre içerisinde e-faturaya geçebiliyor. Bu dönüşüm yalnızca e-faturayı değil tüm maliyet yönetimi için geçerli olan avantajları beraberinde getiriyor. TS Ofis ile maliyet yönetimini dijitalleştirmek hem kolay hem de pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Dijitalleşmenin maliyet yönetimine etkileri hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Maliyet, bir ürünün üretilmesi için harcanan giderlerin tümüdür. Yani üretim aşamasından başlayarak pazarlama aşamasına kadar tüm süreçlerde oluşan giderleri maliyet olarak açıklayabiliriz. Maliyet yönetimi ise ürün maliyetlerini doğru tespit etmek, üretim süreçlerini geliştirmek, israfı önlemek, maliyet unsurlarını belirlemek, gelir- gider kontrolünü gerçekleştirmek ve işletmenin stratejilerini oluşturmak için faaliyetlerin yönetilmesini kapsar.
Dijitalleşme ise yalnızca verilerin elektronik bir platforma aktarılması anlamına gelmiyor bu platformların etkin biçimde kullanılmaları ve geliştirilmeleri anlamına da geliyor. Bugünün iş dünyasının hemen hemen her alanına uygulanabilecek pek çok yeni ve yenilikçi çözüm olduğunu görüyoruz. Şirketlerin yeni fikirler geliştirmesi, bu fikirleri daha geniş kitlelere ulaştırması, her açıdan işlerin organize esilip yönetilmesi ve müşteri memnuniyeti sağlanması için dijitalleşme çağımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bugün yeni iş modellerinin gelişmesine yollar açan dijitalleşmenin daha başka önemli etkileri de var elbette. Çevrim içi olarak ulaşılabilir hale gelen tüm veri, bilgi ve araçlar sayesinde işletmeler, iş modellerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebilirler. Böylelikle kaynaklar daha esnek biçimde kullanabiliyor ve sonuç daha yenilikçi yapılar gelişebilir.
Maliyet yönetimindeki dijitalleşmeyle beraber alış-satış fatura takibi, e-fatura, e-arşiv fatura, e-SMM işlemleri, borç-alacak takibi, stok takibi, kasa-banka takibi gibi tüm muhasebe işlemleri artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Firmaların alacağı e-dönüşüm danışmanlığı ile mali süreçler kısa süre içinde çok daha pratik hale gelir. E-dönüşüm çözümlerine ek olarak, şirketlere kolaylık sunan entegrasyonlar da dikkat çekiyor. Bu sayede işletmelerin e-ticaret yönetim süreçleri iyileşir.
E-fatura, elektronik fatura mükellefi olan işletmelerin aralarında, elektronik ortamda hazırlanan ve gönderilen faturalardır. Dijital maliyet yönetimi denildiğinde önemli başlıklarından biri olan e-fatura sayesinde kağıt çıktısı alınmasına gerek duyulmaz. E-fatura Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunucularıyla gönderilip alınır.
E-fatura mükellefi olmayan işletmelere ve kişilere elektronik ortamda fatura gönderilmesi ve saklanması işlemini gerçekleştirmemizi sağlayan dijital uygulamaya e-arşiv denir. Gelir İdaresi Başkanlığı’na yalnızca arşivlenen elektronik arşiv faturalarının raporlaması yapılır. E-fatura kullanan tüm mükelleflerin e-arşiv de kullanma zorunluluğu da vardır. Dijital maliyet yönetiminde e-arşiv uygulaması da yine öne çıkan ve süreçlerde iyileşme ve verim artışı sağlayan başlıklardan biridir.
E-fatura ile e-arşiv arasındaki farklar
Kurumlar Vergisi, kurumların mali yıl boyunca elde ettikleri kazanç üzerinden alınan vergi anlamına geliyor. Kanunen yazılım sektöründe faaliyet gösteren kişi ve firmalar...
N11’den Trendyol’a, ÇiçekSepeti’nden Gittigidiyor’a, Amazon’dan Hepsiburada’ya kadar birçok ve çeşitli online pazaryeri, artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi...
E-Ticarette başarının anahtarı stok yönetimidir. Stok yönetiminin doğru ve düzenli yapılması şirketin satış konusunda aksaklık yaşamasını engeller. Tek bir ürün ya da bir...