Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alYaşama her geçen gün yeni bir kolaylık daha getiren dijitalleşme bizleri kağıt kalabalığından kurtarıyor. Sürecin olumlu kazanımlarından biri de e-fatura uygulaması oluyor. Özellikle faturaların kaybolmaması bakımından değer taşıyan e*faturanın bunun yanı sıra daha birçok avantajı var. E-fatura nedir? E-faturanın faydaları nelerdir? Merak edenler için cevapları yazımızda derledik.
Dijitalleşmeye beraber hayatımıza giren yeniliklerden biri e-fatura oldu. e-fatura, standartları ve veri formatı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen ve fatura alışverişinin de bu sistem üzerinden gerçekleştiği fatura uygulaması olarak açıklanabilir. Faturaların standartlaşması ve hatasız dolaşması için hayata geçirilen bu uygulama hem pratik olması hem de kağıt faturalarla aynı hukuki değer taşımasıyla tercih edilen bir uygulama oluyor.
Matbu faturayı bastırmak, fatura yazdırmak, faturayı maliyeden onaylatarak, fatura imzalatmak ya da kaşelemek, kargolamak, zarflamak… Bunlarla bitmiyor. Kargo takibi yapmak, kargolanan faturanın yerine ulaşıp ulaşmadığından emin olmak, faturaları ve kopyalarını arşivlemek… Özetle e-fatura ile hem zamandan hem maliyetten hem de iş yükünden tasarruf etmek mümkün oluyor. E-faturanın faydalarını ise şu şekilde sıralamak mümkün:
Her yıl milyonlarca kağıt ve karton üretiliyor ve tüketiliyor. Üstelik bu tüketim ağırlıklım olarak bilinçli bir tüketim de değil. Kağıt ürünlerin büyük bir kısmı ne yazık ki israf ediliyor. Bu da doğaya çok büyük zarar vermek ve küresel ısınmayı her an biraz daha tetiklemek demek. E-fatura uygulamasının sağladığı en güzel faydalardan biri de doğadan yana bir uygulaması ve dünyamızı koruması. Dünya üzerinde pek çok şirketin e-fatura uygulamasına geçmesiyle çok ciddi bir kağıt ve su tasarrufu elde edeceğini uyutmamak önemli.
Bu konuda rakamlara değinmek gerekirse Türkiye genelinde kağıt-karton tüketimi yıllık yaklaşık 6 milyon ton. Kişi başı tüketim ise 70 kg civarında. Bunlarla beraber geri dönüşüm oranı ise yalnızca yüzde 40’larda. Bunun yüzde 60’a çıkarılması hedefleniyor. Her yıl kağıt, karton ve yaşamsal ihtiyaçlar için kişi başı ortalama 7 adet ağaç tüketiliyor. E-fatura uygulamaları sayesinde Türkiye’de her yıl 100 binden fazla ağaç kesilmekten kurtuluyor.
Kurumlar Vergisi, kurumların mali yıl boyunca elde ettikleri kazanç üzerinden alınan vergi anlamına geliyor. Kanunen yazılım sektöründe faaliyet gösteren kişi ve firmalar...
e-dönüşüm danışmanlığı ile bugün pek çok işletme çok kısa bir süre içerisinde e-faturaya geçebiliyor. Bu dönüşüm yalnızca e-faturayı değil tüm maliyet yönetimi için geçer...
N11’den Trendyol’a, ÇiçekSepeti’nden Gittigidiyor’a, Amazon’dan Hepsiburada’ya kadar birçok ve çeşitli online pazaryeri, artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi...