Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alBundan birkaç sene önce uygulamaya koyulmuş olan “Güven Damgası” meselesinde akıllarda pek çok soru bulunmaktadır. Online alışverişlerin toplam perakende içinde olan payını önemli ölçüde artırabilecek bu yeni uygulama hakkındaki detayları bu içeriğimizde ele almış olacağız. Güven damgası nedir? Bu damga nereden alınır? Nasıl alınır? Bu soruların cevaplarını bulmak için içeriğimizi okumaya devam edin.
Bilindiği üzere internet dünyası sahtekarlık ve tehlike konularında pek çok örnekle dolu. Şirketler, güvenlik kurumları ve de devletler bu konu üzerinde önemli çalışmalar yapmaktalar. Şirketlerin ve kişilerin siber suçlar doğrultusunda mağdur olmamaları için de bazı yasal önlemler alınmış oluyor.
Son zamanlarda yükselişe geçen ve kazandığı ivmeyi sürdürülebilirlik ile devam ettiren online alışveriş, şirketler ve de bireyler için oldukça büyük fırsatlar barındırıyor olsa dahi siber güvenlik sorunları nedeniyle alışverişlerde birtakım ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle de sahte alışveriş siteleri ile insanların dolandırılmaları oldukça sık karşılaşılan bir sorundur.
Sahte sitelere yönelik bir çalışma başlatan Ticaret Bakanlığı söz konusu “Güven Damgası” uygulamasını hayata geçirmiştir. Bu içerikte ilgililere güven damgasının ne olduğu, nasıl ve nereden alınacağı gibi kafalarda soru işareti yaratan soruların cevaplarını vermiş olacağız.
Ticaret Bakanlığı tarafınca yapılan düzenleme ile online olan alışveriş siteleri için Güven Damgası uygulaması yürürlüğe alınmış oldu. Güven Damgasının yürürlüğe konulması ve yaygınlaşması ile Türkiye’de de insanların e-ticaret sektörüne olan güvenlerinin artması ve bu doğrultuda toplam hacmin kısa zaman içinde büyümesi beklenmektedir.
Genel itibariyle tanımlamamız gerekirse Güven Damgası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yani TOBB ile Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenen e-ticaret alışveriş sitelerine verilecektir. Söz konusu damgayı almak için hak kazanan e-ticaret sitesinin bilgileri TOBB ve bakanlık ortaklığı ile oluşan www.guvendamgasi.org.tr web sitesinde yayımlanacaktır.
Bu uygulama internet üstünden gerçekleşecek alışverişte asgari şartları yerine getiren e-ticaret sitelerini sınıflandırmada kullanılacak. 6 Haziran 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmış olan Elektronik Ticarette Güven Damgası Hk. Tebliğ’le e-ticaret sitelerinde bu sisteme geçilmiştir.
Türkiye’de Maliye Bakanlığı’nın koymuş olduğu kurallar doğrultusunda işletmeler, verdikleri hizmet ya da sattıkları mal karşılığında müşterilerine borç tutarı kadar ticar...
2012 senesinin Haziran ayında Resmi Gazete’de yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliğine dair personel istihdamını z...
Ticari işletmelerin; belirli sebepler nedeniyle iş yerlerini başka bir bölgeye veya illere taşımaları, bu değişikliği belirli kurumlara bildirme zorunluluğunu da beraberi...