Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alMali Müşavir Kimdir,Ne İş Yapar?
Anayasada belirlenen 3568 sayılı meslek kanunuyla,muhasebe prensiplerine ve mevzuatta yer alan hükümlere dayanarak defter tutup beyanname vermek gibi alanlarda yetkilendirilen meslek grubudur.Eğitim,staj,sınavlarla birlikte mali müşavir olmak için 8 sene emek vermek gerekiyor.
Mali müşavir olmak için hukuk,iktisat,maliye,işletme,bankacılık,kamu yönetimi veya siyasal bilimler bölümlerinin birinden mezun olmak ve bu alanda staj yapmak gerekir.Staj süresi 3 yıldır ve ayrı bir sınavla başlar.Yüksek lisans mezunlar içinse staj süresi 2 yıldır.
Staj bitiminde girilen meslek sınavında başarılı olunduğu halde mali müşavirlik ruhsatı elde edilir.
Ruhsat alan mali müşavirler bölgelerindeki meslek odalarına veya TÜRMOB’a kayıt olarak görevlerini yaparlar.Mali müşavir isterse kendi ofisini açarak hizmet verir,isterse de bir şirkete bağımlı olarak imza yetkisini kullanır.Kendi ofisini açarak çalışan mali müşavirler,bağlı olduğu meslek odasından tescil belgesi almak zorundadır.
Bunun dışında mali müşavirler bağımsız denetçi veya vergi denetçisi olarak da çalışabilir.
Mali müşavirlerin işi muhasebeyle ilgilenmektir.Muhasebe hassas ve özen isteyen bir iştir.Bir işletme muhasebe sayesinde işinin kar getirip getirmediğini anlar,analizlerini yapar ve buna göre işinde büyüme veya küçülmeye giden hesaplar yapar.
Serbest Mali Müşavir Nedir?
3568 nolu kanunun 2.maddesinin a fıkrasına göre Serbest mali müşavirler herhangi bir işyerine bağlı olmadan çalışan mali müşavirlerdir.Serbest mali müşavirler:
Yeminli Mali Müşavir Nedir?
3568 nolu kanunun 2.maddesinin b fıkrasına göre Yeminli mali müşavirler bir gerçek veya tüzel işletmeye bağlı olarak çalışan,işletmelerin muhasebelerini kuran,belge dalı olarak analiz yapan,mali konularda destek veren,mali tablo ve beyanname düzenleyen,denetleme işini yapan kişilerdir.Serbest mali müşavirler meslekte 10 yılını doldurduktan sonra bir sınava girerler ve başarı gösterdikleri takdirde yeminli mali müşavir olmaya hak kazanırlar.
Yeminli mal, müşavirler serbest mali müşavirlerin yaptığı şu işlemleri yapamazlar:
Mali Müşavirin Görevleri?
3568 nolu kanunda mali müşavirlerin günlük iş akışı ve görevleri açık ve net şekilde belirtilmiştir.Bunlar;
Nesnelerin interneti (IoT), internetin sunduğu hizmetler ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesi olan endüstri 4.0, bugün pek çok ...
Dijital dönüşüm hayatımızın her alanında hem farklılıklar hem de kolaylıklar getirdi. Özellikle hata payı ve risk oranı yüksek olan muhasebe alanında yaşanan dijital dönü...
2022 yılı muhasebe ve vergilendirmelerdeki güncellemelerin devreye gireceği bir yıl olacak. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak e-fatura zorunluluğu ne gibi değişikli...