Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alŞirketler, yaptıkları harcamaların yasal olarak muhasebe kayıtlarında yer almasını ister. Şirket adı altında yer almayan kişiler ile iş yapıldığında karşı taraftan fiş ve fatura gibi belge tahsis edilemez. Bu durumlarda harcamalarının muhasebe kayıtlarında yer almasını isteyen şirketler gider pusulasından faydalanır. Alıcı şirket karşı taraf adına gider pusulası düzenler ve gider pusulası fatura hükmünde dikkate alınır. Satıcıya imzalatılan ticari belgenin aslı satıcıda, kopyası ise alıcıda kalır.
Vergiden muaf kişilerin kimler olduğu Gelir Vergisi Kanunu 9. maddesinde yer almaktadır. Bu kişiler bir iş yeri açmadan hizmet ve ürün satışı yapan küçük esnaf erbaplarıdır. Hamal, kalaycı, fotoğrafçı, musluk tamircisi ve berber işleri yapan kişilerdir.
İşyeri açmadan evden yürütülen; halı, dantel, hediyelik eşya, erişte, mantı gibi ürünlerin satışı yapan kişiler de vergiden muaf kişilerdir.
Motorlu nakil aracı ile gezici olarak işyeri açmadan ticaret yapan kişiler de vergiden muaf kişiler arasında yer alır.
Gider pusulası temini için öncellikle vergi dairesinden izin alınması gerekmektedir. Vergi Levhası karşılığında Vergi dairesi tarafından düzenlenip tacirlere verilir. Gider pusulası için izin belgesinin çıkması ardından Maliye Bakanlığı ya da noter tarafından temini sağlanır.
Gider pusulası hazırlanırken dikkat edilmesi gerekilen bazı önemli noktalar vardır. Bunlar;
İşi satın alan tarafın hazırladığı gider pusulası işi satan tarafa imzalatıldıktan sonra işlemler tamamlanmış olur.
Tevfik edilen vergi oranı %2, %5 ve %10 olmak üzere 3 farklı orana sahiptir.
Nesnelerin interneti (IoT), internetin sunduğu hizmetler ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesi olan endüstri 4.0, bugün pek çok ...
Dijital dönüşüm hayatımızın her alanında hem farklılıklar hem de kolaylıklar getirdi. Özellikle hata payı ve risk oranı yüksek olan muhasebe alanında yaşanan dijital dönü...
2022 yılı muhasebe ve vergilendirmelerdeki güncellemelerin devreye gireceği bir yıl olacak. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak e-fatura zorunluluğu ne gibi değişikli...