Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alMuhasebe Kodları Nelerdir? Muhasebe, işletmenin mali işlemlerini kaydetmeye yarayan bir çalışma sistemidir. Muhasebe sayesinde mali durumlar kaydolur, sınıflandırılır, özetlenir ve raporlanır. Bu da işletmelerin para durumlarını kontrol altına almasını sağlar. Muhasebe kavramıyla beraber ön muhasebe hususu da ön plana çıkmaktadır. Küçük ve orta ölçekli şirketlerin en çok önem verdiği kavramlardan birisi olan ön muhasebe, şirketlerin finansal yönetimini sağlayacak verilerin işlenmesini ve yönetilmesini saplar. Bunlara nakit para, stok, çek, banka hesapları, senetler gibi birçok unsur girmektedir.
Muhasebe ve ön muhasebe dendiği zaman bir de kodlardan bahsetmemiz gerekmektedir. Bu kodlar muhasebe ile çeşitli işlemlerin basit bir biçimde yapılmasını sağlamaktadır. Eğer muhasebe işlemi yapmak gerekiyorsa mutlaka bu kodları öğrenmek ve bilmek gerekmektedir. Aksi takdirde işlemler hatalı sonuçlar verebilir. Peki nedir muhasebe kodları, ne işe yarar?
Muhasebenin hepimizin de bildiği gibi birkaç temel görevi bulunmaktadır. Bu görevler; kayıt aşaması, sınıflandırma, raporlama ve analiz aşamasıdır. Yapılan bu kayıtlar bazen yüzlerce bazen de binlerce olabilmektedir. Bu nedenle de bunların karışmaması şarttır. Bunun için de kayıtlar muhasebe işlemlerinin türüne ve amacına göre belirli kodlar altında saklanmakta, sınıflandırılmaktadır. Tüm bu sınıflandırma işlemini yapan kodlar hesap kodlarıdır ve "Tek düzen hesap planı" olarak adlandırılmaktadır.
Muhasebe hesap kodlarında sayılar önemlidir. İçerisinde asla harf bulunmaz. Ana hesaplar genellikle 3 haneden oluşur ve ilk hanede bulunan rakam hesapların bilanço, gelir tablosu ve nazım hesaplarına göre farklılıklar gösterebilir. Bunları şu şekilde listelememiz mümkündür:
Nesnelerin interneti (IoT), internetin sunduğu hizmetler ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesi olan endüstri 4.0, bugün pek çok ...
Dijital dönüşüm hayatımızın her alanında hem farklılıklar hem de kolaylıklar getirdi. Özellikle hata payı ve risk oranı yüksek olan muhasebe alanında yaşanan dijital dönü...
2022 yılı muhasebe ve vergilendirmelerdeki güncellemelerin devreye gireceği bir yıl olacak. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak e-fatura zorunluluğu ne gibi değişikli...