Tüm pazaryerlerinizi tek bir panelden kolay ve güvenle yönetin. Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçeksepeti, Amazon, Pazarama, PTT AVM, GXLocal, Ozon ve E-Ticaret sitenizi entegre edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi alMuhasebe sözcüğü genel itibariyle gelir gider kontrolü, kâr ve zarar durumu ile ödemeler gibi işlemlerin adıdır. Tüm bu işlemler muhasebenin içinde tam anlamıyla yer alır ancak ön muhasebe için bunlardan bazıları geçersizdir. Ön muhasebe işlemi, genel muhasebenin basit bir varyantı olarak da algılanabilir. Ön muhasebedeki işlemlerin belli bir çerçevesi vardır. Ön muhasebe, genel muhasebeye geçiş niteliğindedir. Örneğin; ön muhasebede gelir dengesini kontrol etmek, gider takibini izlemek gibi genel muhasebeye giren ileri seviyedeki işlemler yoktur. Ön muhasebe ile genel muhasebe arasındaki farklar hakkındaki detaylı içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.
Ön muhasebe işleminde; şirketin veya kurumun banka hesapları, gelen çek ve senetler, müşteri hesaplarının takibi ile stok takibi gibi unsurlarda kısa ve öz bir çalışma yapılır. Ana muhasebeye geçiş niteliğinde olduğu için ön muhasebe işlemine çok takılmamak gerekir.
Ön muhasebede geleneksel yöntemlerden faydalanıldığı için birtakım hataların oluşması mümkündür. Bu doğrultuda gelişmiş ön muhasebe programları ile daha verimli ve güvenli bir şekilde ön muhasebe tutulabilir. Fakat bununla ilgili izlenmesi gereken yol ve yöntemlerin bilinmesi elzemdir.
Bu işlemleri yapan kişilerde yeterli düzeyde matematik bilgisinin olması elzemdir. Ön muhasebede bilinmesi gerekenler hakkında detayları bilgileri öğrenmek zorunludur. İşletmede tutulan kayıtları bir düzene sokmak, ön muhasebeyi tutan kişinin yapacağı en önemli görevlerden biridir. Doğru ve düzenli biçimde tutulan ön muhasebe bilgileri, işlerin işleyişinin ne durumda olduğunu bilmenin bilgisidir. Titiz bir çalışmayla kısa bir sürede ön muhasebe işlemleri halledilebilir.
Nesnelerin interneti (IoT), internetin sunduğu hizmetler ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesi olan endüstri 4.0, bugün pek çok ...
Dijital dönüşüm hayatımızın her alanında hem farklılıklar hem de kolaylıklar getirdi. Özellikle hata payı ve risk oranı yüksek olan muhasebe alanında yaşanan dijital dönü...
2022 yılı muhasebe ve vergilendirmelerdeki güncellemelerin devreye gireceği bir yıl olacak. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak e-fatura zorunluluğu ne gibi değişikli...